Overdenking

Wil jij een mentos?………………..

Van de week vertelde ik dat Patrick en ik vrijdag een nachtje weg zijn geweest, even met zijn tweeën er uit, quality time zeg maar.  Die avond bij Crazy Piano’s bleek dat we na binnenkomst de jassen bij de garderobe achter konden laten, maar we moesten met geld betalen, pinnen kon niet. Beiden hadden we niks op zak, waarop ons werd verteld dat we bij de ingang konden pinnen. Toen we ons om wilde draaien om geld te pinnen, sprak een man die achter ons stond, ons aan en vroeg wat er aan de hand was. Hem uitgelegd dat we geen geld op zak hebben en dus even gingen pinnen. Hierop antwoordde hij: “Nee hoor dat hoeft niet, ik betaal het wel”…. We waren allebei even verbaasd over dit aanbod, maar dankbaar.

Gisterochtend moest ik even boodschappen doen, en voor mij bij de kassa stond een ouder stel, zij namen graag de spaarzegeltjes aan want ze wilden graag met hun kleinkinderen naar de dierentuin. Omdat meneer zo enthousiast reageerde, heb ik “mijn” zegeltjes aangenomen van de kassiere en aan deze meneer gegeven, zijn reactie: “Ik mag geen vreemde vrouwen zoenen van mijn vrouw, maar heel erg bedankt” En mevrouw zei wel 3 keer hoe dankbaar ze was een bedankte me nog namens haar kleinkinderen.

Ik kan genieten van dit soort kleine dingen, dankbaar zijn. Toen ik dan ook gistermiddag ziek op de bank belandde, jaja ook mama’s kunnen ziek zijn en niets doen, en tv keek, zag ik deze reclame voorbij komen:

Het raakte me, ik maakte in enkele dagen mooie contacten mee, maar hoe vaak missen we deze wel niet in ons dagelijks leven. Zijn we druk met andere dingen, raast de wereld aan ons voorbij. Het doet me denken aan een filmpje wat ik eens zag, waarin een man een mobiele telefoon in zijn hand had en daardoor veel van zijn omgeving mistte, o.a. misschien wel zijn toekomstige vrouw misliep omdat hij niet om zich heen keek maar op zijn schermpje.

Durf jij mensen aan te spreken, te helpen? Durf jij te leven zoals een kind? Durf je te geloven zoals Jezus zegt in Matteüs 18:1-5 :

Op dat moment kwamen de discipelen bij Jezus en zeiden: Wie is toch de belangrijkste in het Koninkrijk der hemelen?
En Jezus riep een kind bij Zich en zette dat in hun midden.
En Hij zei: Voorwaar, Ik zeg u: Als u zich niet verandert en wordt als de kinderen, zult u het Koninkrijk der hemelen beslist niet binnengaan.
Wie zich dan zal vernederen als dit kind, die is de belangrijkste in het Koninkrijk der hemelen.
En wie zo’n kind ontvangt in Mijn Naam, die ontvangt Mij.
Matt 18:1-5 HSV

Het zonnetje schijnt, mensen worden over het algemeen wat vrolijker en vriendelijker, dit maakt het makkelijker om een gesprek aan te gaan…… Ik daag je uit om dit ook te gaan doen…

Fijne dag

Deel dit bericht op

2 gedachtes op “Wil jij een mentos?………………..”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij!

Nieuwsbrief ontvangen?