Wat natuurlijk lijkt, maar niet altijd natuurlijk voelt.

Zie een uitdaging in het geloof.

Des te meer ik de laatste tijd in mijn bijbel lees, des te meer besef ik me hoe ver wij van God’s plan zijn afgedwaald. Je ziet het in de bijbel zelf al gebeuren dat men afdwaalt van God,

  • Eva die toch van de vrucht eet door misleiding/lust.
  • Kaïn die Abel doodslaat uit jaloezie.
  • Cham die “roddelt” i.p.v. zelf zijn vader’s naaktheid bedekt.
  • In Babel bedachten ze hun eigen regels en oplossingen vanwege een vermoeden van wat er zou kunnen gaan gebeuren – misschien wel uit angst.
  • Farao die misleidt wordt door Abram en hierdoor Sarai (de vrouw van Abram) tot zich neemt omdat hij denkt dat zij Abram’s zus is, een leugen uit angst van Abram.
  • Lot die kiest voor waterrijk land, het “beste” land in zijn ogen.

Dit zijn allemaal voorbeelden al in Genesis, en dan heb ik het nog niet over de uittocht en de 40 dagen in de woestijn vol gemopper enz.  en de vele andere voorbeelden in de overige boeken.
En dan te bedenken dat God een plan klaar had liggen, maar Hij wist dat dit ging gebeuren, het waarom hiervan is niet te begrijpen en zal ik ook niet op in gaan.

Met regelmaat kan ik me verplaatsen in mensen die (nog) niet geloven, omdat ik zelf niet met het geloof ben opgevoed, maar op de wereldse manier. En deze wereldse manier van denken beviel mij altijd prima, het was me zo aangeleerd, ik wist als het ware niet beter. Dat ik als kind met mijn oma mee ging naar de kerstmissen, was leuk, hierdoor zag ik het verhaal van de geboorte van de Here Jezus, Yeshua, maar het is nooit geland.

Ook tijdens mijn MBO opleiding, waarbij ik de diverse geloven moest onderzoeken, kreeg ik geen warme gevoelens. Werelds was prima, had ik een rustig onbezorgd leven, nee helemaal niet, maar toch was het goed zo.
De kerk was een ver van mijn bed show, mijn moeder had altijd gezegd dat zij katholiek was opgevoed en er niks meer mee deed, de kerk was niet heel positief in het nieuws en alles wat ik altijd hoorde was dat je God moest gehoorzamen, waarom zou ik het überhaupt gaan onderzoeken.
Kortom, mijn eigen wil vond het allemaal wel prima, en wist alles prima te regelen en dat zie ik nu ook om mij heen gebeuren.

Eigenlijk begrijp ik waarom mensen God niet willen leren kennen, maar vind ik het wel jammer dat ze niet de moeite nemen, al is het maar om de bijbel een keer gewoon te lezen, als verhaal, als geschiedenisboek.
Ik bedoel, als je je er in verdiept dan kan je niet anders dan zeggen: “hé wat herkenbaar, wat bijzonder/grappig dat deze tijd al beschreven staat in de bijbel.
Nee de horoscopen, de helderzienden enz. zijn in de ogen veel interessanter. Neem nou de illusionist Dynamo, en alle andere illusionisten die als paddenstoelen uit de lucht kwam tijdens talentshows, dat trekt mensen. Maar waarom trekt die mystiek mensen nou wel aan, en de “mystiek” van God is volgens vele een leugen?
Hoe kan je iets onwaar noemen als je het niet hebt onderzocht?

Vind ik het jammer dat mensen niet de moeite nemen om het te onderzoeken, JA, maar ik begrijp het wel.
De afgelopen jaren is de kerk niet positief in het nieuws geweest, en gezien de kerk nog altijd 1 op 1 word gezien – vergeleken met God, kan ik me voorstellen dat dit niet aantrekkelijk is voor mensen. Waarom naar een kerk als daar ook ruzie is, als mensen roddelen, elkaar het licht in de ogen niet gunnen, jaloers zijn, zondag ik de kerk zitten en door de weeks dingen doen die geen vriendelijkheid en liefde uitstralen.
Begrijp me niet verkeerd, er gebeuren ook hele goede en liefdevolle dingen in de kerk, maar helaas is dat niet hetgeen de meeste mensen zien. Zoals wij vroeger altijd zeiden: “negatief blijft hangen en positief verdwijnt”.

Geef ik zelf altijd het goede voorbeeld, Nee zeker niet, al zou ik dat wel graag willen, en ik wil me niet verschuilen achter de uitspraak van Paulus:

want niet wat ik wil, dat doe ik, maar wat ik haat, dat doe ik.

Romeinen 7:15

Ik weet dat ik niet altijd het goede doe, en daardoor anderen misschien wel schaadt of te kort doe, maar ik doe mijn best om o.a. dienstbaar te zijn.

Lieve mensen, wij roepen vaak “toeval bestaat niet” laat deze uitspraak nou eens tot je door dringen, als je denkt dat toeval niet bestaat, laat dan eens wat meer toevalligheden in je leven toe. Doe af en toe eens iets waarvan je weet dat het goed is, al is het in 1e instantie niet in je eigen belang, en als je dan de proef op de som wilt nemen, roep dan om hulp. Ik denk dat je versteld zult staan van wat er gaat gebeuren.
Ik hoop dat je dan ooit gaat zien dat God jou antwoord heeft gegeven, dat Hij de “toevalligheden” in je leven heeft bedacht en uit laten voeren.
Dat je het in 1e instantie niet meteen gelooft of de credits aan God geeft, kan ik me heel goed voorstellen, want hé “dat was toeval”,  maar sta er gewoon voor open. Vergeet even de verhalen van genezing, liefde enz. de regeltjes waar je aan zou moeten voldoen, ga zelf lezen en ontdekken, stel (kritische) vragen, maar ga op onderzoek uit. Vul je rugzakje met waarheid i.p.v. met de dingen die onze ogen zien, maar niet altijd de waarheid onthullen.

Kijk niet naar zijn uiterlijk en ook niet naar de hoogte van zijn gestalte, want Ik heb hem verworpen. Het is namelijk niet wat de mens ziet, want de mens ziet aan wat voor ogen is

1 samuel 16:7

Ontdek wat God ooit bedacht heeft, en zie de verschillen tussen wat de bedoeling was en hoe het nu is.

Wij worden opgevoed door ouders/verzorgers, en alles wat zij laten zien is ons voorbeeld, zo heeft God (onze vader) ook alles voorgeleefd en laten zien door de Heer Jezus, Yeshua. Verteld in het boek de Bijbel. Net zoals je nog een je ouders/verzorgers opbelt of langs gaat om om advies te vragen, kan je de bijbel pakken en op zoek gaan naar voorbeelden en advies.

Deel dit bericht op

Share on facebook
Share on google
Share on pinterest
Share on twitter

Leave a Comment

Scroll to Top