Zoveel liefde

We zijn nu 2 weken verder, 10 dagen gelezen in het boek Spreuken, alleen, maar toch ook samen.
Ik voel me gezegend. Ondanks dat het allemaal online gaat, zie ik de afgelopen dagen veel mooie dingen gebeuren, met mezelf maar ook met de andere meiden.

Het bouwt op om zo met God’s koninkrijk bezig te zijn. Zijn woord te lezen en te onderzoeken, om het vervolgens te kunnen delen met elkaar. In het begin viel me op dat we vaak hetzelfde stukje bijzonder vonden, maar langzaam aan is er wat meer “variatie”.  We zoeken ook echt, naar wat God ons duidelijk probeert te maken, en wat er voor verwijzingen te vinden zijn.
Van daar uit reageren we weer op elkaar, en je kan op je eigen tijd alles nog eens nalezen.
Mijn bijbel begint nu langzaam aan, gevuld te worden met aantekeningen, krabbels en opmerkingen.

Spreuken spreekt natuurlijk in het begin veel over wijsheid en inzicht, en ik merk dat ik meer en meer, in de gaten krijg wat het voor mij betekend. Bovenal merk ik ook dat God nog even aan het “sleutelen” is. Dat ik mag groeien in mijn geloof, in mijn vertrouwen. Nog meer los mag laten, en zeker ook los MOET laten. Dat laatste is wat moeilijker, maar doordat ik van de week wat berichtjes kreeg, merk ik dat ik op de goede weg ben.
Hoe bijzonder kan het toch ook gewoon zijn, en wederom voor mij weer een bevestiging, dat we dingen gewoon krijgen, als je er maar om vraagt. God wil met ons aan de slag, en zal dat ook blijven doen. De vraag is alleen, laat je het toe??

Enkele bemoedigingen van afgelopen week:


Een berichtje van Jocye Meyer:
Overdenking: Geef God je zorgen en volg je hart

Werp al uw zorgen op Hem, want Hij zorgt voor u. —1 Petrus 5:7 (HSV)

Een oud gezegde zegt: “Wees trouw aan jezelf”. Het blijft een bij tijd en wijle relevante levensles voor ons allemaal en we zouden er goed aan doen dit vast te houden. Als we afwijken van de koers die ons hart ons ingaf te volgen, dan kunnen we ons leven heel moeilijk maken.

Nu heb ik het niet over zelfzuchtige verlangens. Ik heb het over het na willen streven van de verlangens die God in jouw hart heeft gelegd. Wat wil je uit het leven halen? Wat geloof je dat Gods wil voor je is? Streef je daarnaar?

Sommige mensen hebben zoveel zorgen en zijn zo ongerust dat hen dat weerhoudt om stappen te zetten en datgene te volgen wat in hun hart is. Zij hebben besloten dat het buiten hun bereik is.

De Bijbel zegt dat we al onze zorgen op God moeten werpen, want Hij zorgt voor ons. Welke zorgen je ook hebt die je ervan weerhouden je hart te volgen, je moet ze aan God geven en Hem ervoor laten zorgen.

Kort gebed: Here God, soms streef ik niet na wat U in mijn hart heeft gelegd vanwege mijn zorgen, dus vandaag geef ik ze aan U. Ik weet dat U ze kunt afhandelen. U wilt dat ik vrij ben om mijn hart te volgen.Een filmpje van You Tube genaamd “Dare

Fijn weekend allemaal.
Deel dit bericht op

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij!

Nieuwsbrief ontvangen?